onsdag den 24. oktober 2007

ET FARVEL

Niels kunne ikke mere, han måtte herfra indenfor det sidste døgn. Kort tid efter, han blev enkemand for godt et år siden, begyndte han at småskrante. Han var en af dem, som ikke kunne komme ordentligt videre efter konens død.

Han evnede dog, som tidligere tømrer, selv at anlægge gravstedet, hvor konen ligger, samt en søn, som hun havde i forvejen, da hun fandt Niels. Det, han i starten havde gravstedet at tumle med, holdt det ham oppe, han blev en skygge af sig selv på mange måder, blev mere stille, alvorlig.

Kan ikke huske andet, end han har været en del af mit liv, livlige, udadvendte, godmodige, humoristiske Niels. Han og far havde en del med hinanden at gøre for efterhånden mange år siden. Jeg selv havde med ham at gøre, da jeg gik på produktionsskolen i mine unge dage. Jeg cyklede dertil - ca 17 km bare den ene vej, busserne passede ikke med mødetider og fritider, derfor cyklen især om sommeren. Når han skulle direkte hjem, hvilket var på samme vej som mig, smed han cyklen bagpå sin lastbil og mig ind ved siden. Han havde mange positive sider og kunne godt lide ham. Gav et godt indtryk og kunne enes med alle.

Niels vil blive et savn for mange i omegnen, også for mig, mødte ham jævnligt på mine gåture i omegnen, hvor han enten gik eller cyklede rundt. Vi stoppede altid op og snakkede, når vi mødtes på vores vej, næsten uanset vejret, der skulle lige vendes et par ord. Jeg glad for, jeg lærte ham at kende, til slut vil jeg sige: Farvel Niels, håber, du har det godt, du som ikke evnede helt at komme videre - du blev 82 år.

FORÅR 2007
Powered By Blogger