tirsdag den 1. april 2008

GÅTUR

På vores vandring rundt i området denne milde aprilsdag, hvor det ikke var nødvendigt med overtøj, kom vi forbi dette køretøj, som holder på en af nabogrundene i skovområdet. Køretøjet bliver bla brugt til at jævne vejene med, når de trænger til hjælp, hunden syntes det var vældig interessant at gø lidt af det store monstrom, senere skulle der snuses, hvilket blev gjort godt og eftertrykkeligt, det virkede som om, andre hunde har haft den samme interesse, da især et af bagdækkene var spændende.
Det var dejligt at traske rundt dernede en tid og via den vej få koblet lidt fra, komme ind i andre baner. Se knopperne på træer, anemoner i skovbunden, til tider se bækken, som snoede sig ud og ind, sten, som tilsyneladende lå umotiverede midt i det hele. Enkelte steder ser det ud til, skovvejene er ført uden om disse sten, hvilket til tider også har været langt det letteste.
Solen varmede en del, og blev helt svedig på vejen, og der var en, som kunne få noget tøj af ved hjemkomsten.
Og nu er der en her, som så småt begynder at gøre optræk til at gøre de første øvelser til sengetid, da vækkeuret ringer igen imorgen...

dagen til nu

Ok, vækkeren ringede igen til morgen, førend det var helt lyst udenfor, og Puk måtte ud af sengen, gøre sig færdig, ud med hunden - og på arbejde til kl 7.

Vi plejer, når vi er der begge fra morgenstunden - at drikke en kop kaffe eller te, mens vi i store træk planlægger dagen. Det blev også gjort i dag, og over middag var det meningen, vi ville have været henne ved præstegården og konfirmandhus med redskaber, hvor der skulle nedlægges græs, fejes mm, da det er med at få sådanne ting gjort en dag, der er tørvejr.

Men øh, der var lige et stk catman som havde andre ideer viste det sig, da vi kom ud i maskinhuset, den var død som en sild. Graveren så, at ham, som var der igår til maskineftersyn ikke havde fået slukket motoren helt, så batteriet var blevet malket fladt. (Jeg havde bare låst op derind igår, vist ham maskinerne og var gået "i marken" dels kirken, dels for at fjerne lidt ukrudt i ventetiden fremfor bare at stå der i maskinhuset til pynt.) Havde ikke haft noget med det derinde at gøre og havde bagefter ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, han ikke stillede en knap på OFF, den stod på ON, hvilket ikke lige er det smarteste.

Ok, vi måtte så blive på kirkegården hele dagen, hvor der også var nok at traske rundt efter med godt 700 hækplanter, hvortil der er beviliget 2 ugers extra medhjælp udover de ca timer, der skal bruges. Planterne, som kommer i bundter, skulle graves ned, nogle gamle hække op, og det gik lige så stille den rigtige vej, da vi kom i gang med dem. Vi havde startet dagen med at få de sidste forårsblomster, vi havde rundt på de gravsteder, hvor vi skulle plante Stedmoderne i kummer mm. Pt kan vi ikke komme længere med blomsterne, da der ikke helt var bestilt nok, hvilket kan variere fra år til år. (Altså det antal, vi skal have hjem til at plante. )

Fordelen ved, vi møder tidligt her i sommertiden, er, vi så også kan gå tilsvarende, så omkring kl 15 efter en dejlig mild forårsdag på kirkegården, trillede jeg ind i garagen.

Nød dagen dernede på bakken, mærke den milde vind, høre enkelte fugle, påskeliljerne, som lyste op, der er begyndt at komme flere folk på kirkegården med forårsfornemmelser. Det, at man kunne gå ude og samtidig være i funktion, var en dejlig fornemmelse, også selv om dagen ikke helt gik som planlagt grundet død catman, som der dog kom liv i sidst på dagen efter, vi havde haft den i "oplader" fra morgenstunden.

FORÅR 2007
Powered By Blogger