torsdag den 7. februar 2008

GÅTUR

Midt i mit saven i eftermiddag kom jeg i tanke om, jeg skulle ud på min sædvanlige gåtur med pelsdyret, det ville vi begge have gavn af, og der var ikke langt fra tanke til handling. Jeg kom ind og fik skiftet til en mere præsentabel jakke, af med sikkerhedsbukser og -støvler og på med andet fodtøj. Dernæst hundesnoren om halsen den første tid og så afsted på gåbenene. Selv om der var overskyet, var vejret meget mildt årstiden taget i betragtning. Nød faktisk den daglige vandring, hvor der blev gået lidt rundt i zig-zag, der var ikke noget mål i dag.Der skulle bare gåes.
Der var roligt på min vandring rundt i området, mødte ikke andre ude på gåtur, hvilket jeg iøvrigt sjældent gør. Så et glimt af en hvid bagende på et tidspunkt, hvilket vil sige enden på et rådyr, som jeg knapt nåede at se, da det var på afstand, og det var næsten udenfor synsvidde, da jeg fik øje på enden. Hvad rådyr angår, er der i høj grad kommet andre boller på suppen de seneste år. For år tilbage var der nogle år, hvor jægerne drev rovdrift på dyrene, hvad de 2 benede så af rådyr, blev næsten nedlagt fra en side af i området. Efterhånden var bestanden meget lav, og man skulle se i vejviseren efter dyrene. Jægerne blev også efterhånden skiftet ud, og der var enighed om, dyrene en årrække skulle fredes, så bestanden igen kunne komme op.
Og heldigvis for det, for nu er det igen jævnligt, dyrene er set i skovens dybe stille ro, hurra for det. Nu er der enighed om, der må nedlægges max 2 dyr pr jæger pr år, så bestanden heller ikke tager over. I flere områder har jeg set blå fodertønder, jægere og skovejere er gode til at sørge for korn til dyrene her i vintertiden, hvor der er mangel på føde. Mine jægere har også fodertønder oppe i mit område, hvilket der allerede kom i foråret, jægerne ville have foderstandene indarbejdet hos rådyrene inden sæsonen for alvor trådte i kraft, hurra for dem. Og fodertønderne bliver jævnligt besøgt. Jeg går og holder øje med tønderne - selv om jægerne selv er flinke til at komme og tjekke, om der snart skal et nyt lager ned.

TRÆ

En del af min "beskæftigelsesterapi" de sidste dage, har været træ, nærmere betegnet udgået elm fra læbæltet. Lidt af tiden i går og forgårs gik med at få kløvet det sidste af de nedlagte elm, dog med hjælp af kløver, da jeg er ved at blive lidt magelig på mine lidt ældre dage.
I dag har jeg stået ved "savværket" - nærmere betegnet rundsaven - i udhuset, hvor det svandt gevaldigt i stakken, nu begynder jeg at kunne se til ende på det. Sådan en dag som i dag, hvor der har været forholdsvis mildt, har jeg faktisk nydt at stå ude ved det, være i funktion.
En anden fordel er, tankerne blev afledt, hvilket også var en del af terapien i dag ved at gå derud. Selv om det et langt stykke er blevet rutine at stå ved rundsaven, samt det sikkerhedsmæssige er i orden, er jeg dog nødt til at rette opmærksomheden mod saven, når træklodserne kommer op på brættet, de bliver lagt på ved afkortningen.
Afledningen på mit tankemylder hjalp efter hensigten, der er ligesom blevet lidt mere stille oveni, selv om der stadig kører, trætheden har meldt sig, da jeg var i funktion ude en stor del af eftermiddagen, hvor jeg også var ude at gå med mit sorte pelsdyr. Herom i senere melding vedr gåtur.

FORÅR 2007
Powered By Blogger