lørdag den 19. april 2008

ZIG-ZAG

Dagen, hvor vi - som ofte før - gik uden mål, vi skulle bare ud at trave. Medbringende en lille rygsæk, hvori der var drikkevarer til os begge to. Det gode vejr skulle nydes.
Da vi havde travet en rum tid, listede vi ind af en sti, hvor jeg vidste ville komme en lysning, dér skulle vi sidde og nyde solskinnet, lade hvilen falde over os en tid.
Kom til lysningen, jakken blev brugt til sæde, vi fik væsken - hvorefter vi lod hvilen falde over os. I det fjerne hørtes en dieseltraktor, omkring mig skovens lyde. Sad og så mig omkring, noget bevægede sig i en trætop - et vævert egern sprang rundt med sin store, buskede hale. Til tider så det ud til, det ville falde ned, men nej, det evnede at holde balancen deroppe i trækronerne, et flot syn.

Lidt senere observerede jeg en gruppe flotte rådyr, 5 stk, godt gemt i træernes skygger, de gik fredeligt og græssede. Ubevidst holdt jeg fastere i snoren, hunden skulle ikke efter dem, men hun lå bare årvågent lyttende, snusende med hovedet i rigtig retning. Pludselig tog pokker ved flokken, og de drog videre i fuld galop, hvilket vi også gjorde lidt efter, vi skulle videre, dog i roligere tempo.
Knopperne på træerne er lige ved at blive større for hver dag, det er i hvert fald tydeligt, der sker hurtige ryk nu, og en af de dage, hvor jeg så flere fodgængere på min vandring end jeg har gjort længe, foråret trækker folk ud af hulerne.
Endnu engang kom vi ud i åbent landskab, og her er der knap en km tilbage af dagens rute, da vi kom retur, var jeg fyldt af indre fred efter denne tur, hvor der var små afstikkere ind af små stier, der endte blindt...

NATUR

Torsdag aften, hvor jeg var ved at fjerne støv fra bryggerset, var der ligesom andet, der trak - udsigten udenfor vinduet, denne solnedgang trak mere end at få sat skik på bryggerset.
Den ene gang efter den anden fandt jeg mig selv stående ved vinduet, fordybe mig i dette syn, som jeg ikke kunne løsrive mig fra. Lyset var helt specielt, jeg ville hellere fordybe mig i solnedgangen, end jeg ville tørre støv af, pudse vindue og vaske gulv.
Langt om længe blev jeg færdig, og det tog næsten dobbelt så lang tid med rengøringen af bryggerset end det plejer, men det var ok for mig, da jeg ikke bare kunne trykke på en knap så synet kunne vente til senere, og nu kan jeg vente nogle dage, inden jeg igen skal gøre noget ved mit fyrrum mht rengøring.

TRÆ

Denne milde, solskinsrige aprilsdag har der i høj grad været udevejr, hvilket vi har været en stor del af dagen.
Her er der sket et ryk mere i løbet af dagen, og det går langsomt, men sikkert den rigtige vej. Jeg fik fundet mit støttebælte den anden dag, som bliver brugt, mens jeg er i gang.
I de perioder, jeg er i gang, ligger "Trofast" troligt i min nærhed. Indimellem, når saven er slukket, kommer hun hen og vil ha' lidt klap, ellers ligger hun stille og følger livets gang oppe på asfalten, til tider er der et eller andet, der skal have et par små bjæf med på vejen, hun har fattet, hun ikke skal drøne derop, men bliver stilfærdigt liggende, der skal bare spagfærdigt markeres.

FORÅR 2007
Powered By Blogger