tirsdag den 27. november 2007

TRÆER

Sidst,jeg var ude på en af mine talrige vandringer i området, havde jeg en dille med træer. Var kommet til at se, der nogen steder var stor kontrast på dem. Et enkelt træ eller 2 kunne stikke op midt i det hele og skille sig helt ud fra de andre. Disse billeder i dette oplæg er ikke taget langt fra hinanden, synes, det er sjovt at sidde og se på belysningen på himlen, selv om det ikke er det samme at sidde og se det på billeder som komme ud i naturen og opleve det.
Der er næsten hele tiden noget nyt derude, hvis man ellers har sans for det, eller har med sig, når man tager af sted, der skal ses efter noget andet end det sædvanlige, når traveskoene kommer på fødderne. Turen med disse træer har jeg gået utallige gange i mit liv, har overhovedet ikke tal på gangene, jeg har vandret der, hovedsageligt alene. Efter, jeg er begyndt at have kamera med det meste af tiden, er jeg i det hele taget begyndt at se på en anden måde, er der nogle detaljer, jeg ikke har hæftet mig ved før?
Nogen gange leger jeg turist i mit eget område, hvilket også somme tider kan få mig til at se detaljer på min færden, også selv om jeg til tider trænger til at komme hen i helt andre omgivelser, se noget helt andet, bl. a. den dag, jeg impulsivt tog til Bramslev Bakker. En anden måde, som også kan give mig input, er når en eller anden slår følge med mig på min færden. En anden kan også til tider se noget nyt. Eller når man har travlt med at studere et eller andet, så man er ved at skrumle over en træstub, en gren eller noget helt andet, hvilket også til tider er sket.
Herhjemme er der ikke sket de vilde ting, de daglige rutiner bliver gjort, og noget siger mig, jeg nok om ikke alt for længe kan finde på at smutte hen omkring en genbrugsbutik. Jeg kan se, det går langsomt, men sikkert den rigtige vej under mine oprydninger mht at få noget sorteret fra. Noget ryger ud til ugerenovationen, andet kommer i kasser, jeg er vist gennemgående det, man på nogen punkter kan kalde en samler. På forunderlig vis kan jeg altid - næsten - finde tingene, også der, hvor der tilsyneladende er mest rodet, jeg har vist det - visse steder - man kan kalde systematisk rod. En vis logik,rutine er blevet grundlagt hos mig.






AFTENSTEMNING

Billederne kan vist - når det kommer til stykket - tale for sig selv. Til tider har Puk her himlen i hovedet, hun ser efter duer eller hvad man nu skal kalde det. Årstiden som sådan kan godt virke lidt sløv pga disse dage, hvor det er mørket, som har magten.




Frem for helt at falde hen i sløvhed, forsøger jeg at lede efter et eller andet, som kan live op på dagligdagen, hvor de fleste ikke er hjemme i dagligdagen, mens det er
lyst. Billederne er taget over forskellige dage, hvilket nok også kan ses på himlen, fælles for dem alle er dog, de er taget hen sidst på dagen.
Det, som har været sværest for mig at vænne mig til - som tidligere år - her i efteråret, er de nøgne træer, som står totalt afklædte. Nu kan jeg et stykke hen af vejen også se skønheden der, bl. a. dette træ, hvor man ser konjunkturerne helt tydeligt.






FORÅR 2007
Powered By Blogger