mandag den 24. marts 2008

DAMMEN

Igår da vi traskede rundt nede i skoven, skulle vi lige hen i området omkring Krebsedammen som så ofte før. Dammen, som ligger knap ½ km udenfor mit område og som jeg har passeret utallige gange i mit liv siden ungdommen, især efter, jeg har fået hund. I det område der kan jeg lade hunden løbe frit, men vælger ofte at have hende i snor pga vildtet.
Jeg har sådan set billeder nok, men ingen med hvidt omkring til at uploade - jo, hvis jeg giver mig til at scanne, men det var ligesom lettere at traske forbi og tage billeder med det digitale.

Idag, da vi var ude, var det dog i åbent terræn, der var ligesom lidt smattet i skovområdet og valgte at gå på asfalten, hvor jeg kom forbi en nabo, som har boet der "altid." I hvert fald i min levetid. I det lyse stuehus med udhuse i samme farve. Bygningerne, som næsten ligger klods op af asfalten, ligger faktisk idyllisk der med stuehuset tættest på vejen. Kameraet var ikke med på strækningen, da jeg på forhånd havde besluttet mig til at følge asfalten, hvor jeg, da jeg gik hjemmefra, ikke regnede med, der skulle tages billeder, det var jo "bare" marker næsten uden sne, jeg ville passere, selv om der blev gået nogle km.

På min vej passerede enkelte biler, et par traktorer, hvilket var et par i nabolaget, som åbenbart skulle have fat i et eller andet, da den ene kom med grab, den anden vogn bagefter traktoren...

FODERTØNDER

I mit område har jægerne, som har lejet jagtretten sat flere fodertønder op, som de troligt passer mht at holde øje med, hvornår der skal nyt lager ned til de forskellige tønder. Pligtopfyldende mennesker, som først og fremmest har jagten for områdets skyld, naturen. Går klart ind for strategien, bestanden IKKE skal udryddes. Er tilfredse med max et rådyr til hver pr år.
Tidligere på dagen var de her for at se til tønderne, da de vidste, der skulle ske noget, lageret ved de opstillede tønder var ved at være væk. Her på matriklen har jægerne det meste af tiden fulde tønder med korn, som "bare" skal bæres ned i skoven, hver vejer ca 70-80 kg med korn.
Det var ikke bare lige at komme derned med de 2 tønder, som skulle afsted, der var noget masen, men derned kom de, hunden er vældig interesseret, der lugter spændende endnu engang af dyr - og mennesker, selv om hun fik hilst på jægerne, og var med dernede med tønderne. Der er iøvrigt svundet kraftigt i sneen siden, billederne blev taget...

FORÅR 2007
Powered By Blogger