onsdag den 5. december 2007

HYGGE

Da jeg tidligere på dagen var næsten nede ved genbrugsbutikken, smuttede der en SMS ind på mobilen. Det var en veninde, som alligevel skulle ud på farten, og havde fået den gode idé, hun lige ville komme forbi på hjemvejen med kage til kaffen, om jeg havde plads til det. Det kunne jeg se på klokken, jeg havde, da jeg havde godt en time til at få mit halløjsa afleveret og returnere, så den melding røg tilbage. Nåede tilbage i god tid, og fik mine dækkeservietter lagt på. Disse servietter, som jeg i tidens løb har lavet utallige af, ved ikke længere, hvor mange, der er smuttet gennem mine hænder, dels som gaver, dels som bestilling, jeg har altid - næsten - nogen til at ligge i reserve.
Inden hun kom, nåede jeg ud på en gåtur på marken med hund og bold, der skulle lige brændes lidt mere krudt af, inden hun ankom. Det, som ses, der rager op lige ved siden af træerne, er det fjernsynstårn, jeg i tidligere meldinger har omtalt.
Nå, hun ankom, var her en tid, inden hun dampede af igen. Det var hyggeligt, hun var her, dagens saltvandsindsprøjtning, der er altid liv der hvor hun er med hendes rappe kommentarer, fortællen om dagligdagen, der sker altid noget, når hun er i nærheden, glad for, jeg har lært hende at kende. Det har ikke været meget, vi har set til hinanden den sidste tid, programmet hos hende har været fyldt op, har savnet det lidt, til gengæld har vi jævnligt snakket i telefonen, hvor vi - som i dag - har snakket om løst og fast. Håber, der bliver lidt mere tid nu, da jeg virkelig nød det i dag. En af de her kvinder, som til tider har svært ved at sige nej, hun har mange jern i ilden og er en udpræget mortype, der er der for folk, som har brug for en skulder.

GÅTUR



Sidst, jeg var ude på vandring i et af favoritområderne, tog jeg ned af denne skovvej, som det var ved at være noget siden, jeg havde været nede af, der skulle ligesom ses lidt andet, og samtidig var tankerne gået tilbage i tiden, nærmere betegnet til i midten af 70érne, hvor der i familien på mors side var noget, der hed greneweekend. Der samledes de, der havde lyst, tid og overskud til det en gang om året et eller andet sted i Danmark. Der var en lille gruppe, som stod for planlægningen, gruppen blev valgt fra gang til gang.
Sidst, det blev holdt, så vidt jeg husker, var i dette her hus inde i skoven, ikke langt fra sø og fjord. Vi var med begge dage dengang, det blev holdt i dette hus. Vi sov der dog ikke, da vi boede så tæt på, som vi gjorde, men tog hjem og mødte igen dagen efter. Husker det store rum, hvor vi kunne spise, det mindre køkken og sovesalen. Toiletterne var i det særskilte hus til højre i billedet. Bålpladsen, som dog er der endnu. Det var tider dengang, hvor man mødte nogen af de familiemedlemmer, man ikke havde meget kontakt med i dagligdagen.

Her om efteråret og vinteren kan man se søen, som ligger lige nedenfor, faktisk et kønt syn der gennem træerne, hvor man ser søen, træer - bevoksning på den anden side af søen og afslutningsvis himlen. Når man står der på bakken og ser ud over det hele, virker naturen på mig uendelig på en eller anden måde. Stod helt og faldt i staver, da jeg stod der, dels pga jeg lige var gledet lidt tilbage i tiden, dels over den varierede natur, som jeg aldrig bliver træt af. Men jeg kom dog videre, da det begyndte at blive lidt koldt.

MERE OPRYDNING

Der er igen sket et ryk i oprydningens tegn, der skulle ligesom ske lidt mere i det her forløb, hvilket der så er. Sidst på formiddagen vurderede jeg, der ikke kunne være mere i mit bagagerum, så Puk så efter at fylde ud i bilen, da der ligesom ikke rigtig var vejr til de udendørs sysler pga det småregnede.
Vejret har dog været meget mildt årstiden taget i betragtning, så inden jeg satte kursen mod genbrugspladsen, jeg uploadede billede af i lørdags, drog jeg lige en tur ned i min elskede skov med hunden ved siden. Jeg skulle bare derned, ud i naturen, og der blev travet en af de lidt længere ture.

Ok, da jeg kom tilbage og havde fået spist lidt, tog jeg konsekvensen og så efter at komme af sted, mens jeg havde gnisten. Som sidst skulle jeg lige have en runde i forretningen, og her er, hvad jeg kom hjem med. Lige Puk i en nøddeskal, rydder ud med den ene hånd og slæber hjem med den anden... Alligevel kom der mere ud end hjem som sidst, så helt forgæves var turen ikke. Nogle af bøgerne fra i lørdags blev returneret, de, jeg havde læst, som jeg ikke gad have mere. Igen havde de et fyld posen tilbud for 25 kr. Nisserne var i en pose til en 10ér, og de var i min verden ok, derfor kom de med hjem.

FORÅR 2007
Powered By Blogger