torsdag den 4. oktober 2007

TRÆ

Dagens gøremål lyder ikke af særlig meget, det kan jeg ligesom godt se, nok ikke det mest spændende indslag for læseren. I går havde jeg heldigvis fået så meget træ - læs udgået elm - i husly så jeg i dag alligevel kunne holde mig beskæftiget udendørs. Jeg havde travlt ved rundsaven, og det kunne ses på det færdige resultat ved arbejds tids slutning, der var sket noget i løbet af dagen, selv om det var en af de her typisk oktober dage med overskyet og regn det meste af tiden.
Selv om jeg skulle være opmærksom, kunne jeg alligevel godt lade tankerne vandre lidt rundt på må og få, hvilket de også gjorde. Far makkede også med træ, og jeg kunne pludselig se ham tage ned i skoven på traktoren incl de redskaber, han skulle bruge til træfældning. Senere var jeg med dernede for at hjælpe til, den første tid var det mest med at rydde affaldet væk, så han kunne bruge saven, hjælpe med at få træet hjem på vognen. Senere fik jeg lov til at bruge saven, først ved tynde træer, så jeg fik en fornemmelse for, hvad det vil sige at få et træ nedlagt. Senere de tykkere stammer. Også dengang kunne jeg se, man får varmen mere end en gang i forløbet, især ved gran, hvor der er meget affald. Nu står jeg med det selv, ikke altid lige sjovt, men guleroden er, der bliver holdt nogen penge hjemme.
Nu, hvor jeg er rykket indendøre, har jeg en CD på - Mordern Talking, som jeg lige faldt for. Der er nok at vælge imellem, når jeg vil have musik i baggrunden, har en alsidig smag, når jeg selv skal sige det, selv om jeg vist når det kommer til stykket, hælder mest til musikken i 70érne og 80érne - mine unge dage.

DAGENS MENU



Jeg kom i tanke om, jeg ville have nem mad i dag, en af de dage, det ikke var det, der var i højsædet, der var andet, som var mere spændende. Beslutningen om, hvad jeg ville have, var let at træffe, der skulle hjemmelavet hyldebærsuppe på menuen, der var ikke langt fra tanke til handling, har ingen billeder af det færdige resultat, men derimod et af bærrene på busk endnu, hvilket vist også er bedre end ingenting, billedet er taget i mit skovområde.

"KREBSEDAMMEN"




For nogle dage siden kom jeg forbi Krebsedammen på en af mine ture i skoven. Dammen opstod tilbage i 70érne af naboens dengang ca 17 årige søn. Han fik gravet ud til en lille dam, fik ledt vand dertil fra den nærliggende bæk, stillet en bænk op, den rene idyl. Til slut smed han krebs deri som et forsøg, deraf navnet. Bænken er af gode grunde væk forlængst. Vandet skrumpet ind, fordampet, fordi røret pt er stoppet. Der er ikke meget tilbage af det oprindelige udseende, der er nu blevet meget mere lyst i området, da en gruppe grantræer måtte lade livet i den berømte januar storm 2005, det er ikke til at kende mere, og jeg husker, hvor mørkt der var indtil træerne røg sig en tur. I tiden lige efter stormen var det et ynkeligt syn at komme der forbi, disse af knækkede og væltede træer. Det hjalp vældig på det dengang der så endelig skete noget, ejeren fik arbejdskraft sat på projekt oprydning, det hjalp meget på det. Min hund, som stadig er et legebarn elsker at komme i dammen, når der er vand i dammen, og I kan vist også se på billedet, hun der har et af sine legeanfald midt i det hele.

FORÅR 2007
Powered By Blogger