søndag den 20. januar 2008

GÅTUR

Billederne i dag er faktisk fra min gåtur i går, hvor jeg vandrede rundt i godt en time, der var ideelt vejr til travetur. De efterfølgende 2 billeder er lidt af udsigten fra dette sommerhus, som jeg ofte kommer forbi, når jeg er ude på traveture, kan komme dertil fra flere vinkler. Nød vejret i fulde drag og havde det godt med, der var solskin ud over mildt vejr.Det mindede om forår fremfor i sidste halvdel af januar, der var enkelte fuglefløjt på min færd, og jeg var ikke ene på vejen.
Jeg ved godt, jeg har taget denne sø et hav af gange, men kan ikke lade være, da jeg synes, der er forskellig udsigt fra gang til gang, afhængig af vejret. Bliver aldrig træt af dette sted. Så også enkelte bilister på min færden, godt nok på afstand, da jeg trissede afsted på steder, hvor det ikke var så sjovt for bilerne. Men bare det, der på denne årstid kan færdes biler på bilvejene uden besvær, disse veje virkede faste, godt nok med pytter rundt omkring, som jeg kunne se på vejen, jeg startede på.
Næsten i den tid, jeg kan huske tilbage, har der lagt en båd på denne eng, naboen havde i sin tid altid en båd til at ligge der, som jeg måtte bruge, når jeg havde lyst, og var til tider ude på søen med den daværende hund i bunden af båden. Nu har den nuværende ejer også båd på grunden, den hvide plet til højre i billedet, næsten nede ved vandet, man bliver helt vemodig ved, at tiden går, ejere skifter og alligevel er der nogen ting, som på en eller anden måde minder om barn- og ungdommen. Nå, der kom Puk til at filosofere over tilværelsen. Hm, jeg fik løsrevet mig fra den idylliske plet efter at have siddet lidt på en havestol ved sommerhuset, som ejeren ikke har fået sat i husly.
Selve sommerhuset og udhuset var der dog ikke i min barndom, der husker jeg et lillebitte hus, som faldt mere og mere sammen, det blev ikke holdt ved lige, for år tilbage blev selve sommerhuset fornyet, fik lov til det. Senere blev udhuset skiftet ud, og der blev fældet træer, så der til fulde er udsigt ned over søen, nu virker pletten idyllisk, fredfyldt. Jeg skal ofte have folk slæbt med den vej, når der står travetur på programmet.

NATUR

I går, da jeg var ude på vandring, fik jeg taget en del billeder på min færden, enkelte kommer frem nu, andre senere, da der virkelig blev taget nogen i forhold til, hvad jeg så tit har gjort, når jeg er rundt. Min elskede sø er afbilledet her, gang på gang overraskes jeg over det ændrede landskab alt efter belysningen, når jeg vandrer rundt i mit område.
Her er en af overgangene ved bækken, hvor det ikke altid er lige let at komme over, hvis ikke man lige sørger for at få støvler på. De enkelte biler, som kører i det område har været medvirkende til, det er kommet til at blive lidt bøvlet at komme over, fodgængere har dog fået lagt lidt sten i begge sider, uden for bilernes rækkevidde, som en lille hjælp, når man skal over, alligevel er det en god ide ikke at have alt for lave sko på. Her elsker hunden at tumle rundt, hun smider sig lige så lang hun er i vandet og er MEGET våd, når hun kommer op. Jeg har forlængst lært at holde mig langt udenfor rækkevidde, når hun kommer op, da hun ryster sig kraftigt.
De her træer er faktisk de samme som ved det tidligere billede, fik dem zoomet ind, da jeg til tider ikke kan lade være med at lege lidt med kameraet for at se forskellen ved afstand.

PROJEKT

Har en periode, hvor der sker projekter. Jeg har været mere væk fra matriklen med mellemrum end jeg plejer, men når jeg er hjemme, skal der ske noget. Der er ved at komme styr på mine reolsektioner. Under tømningen fandt jeg bl. a. disse 2 krus, som jeg i tidernes morgen malede i porcelænsmaling, som jeg nogle år gik til i ungdomsskolen. Krusene kommer nu frem en tid igen til ære og værdighed. Gennem disse år blev der malet en del, hvor det meste dog er pakket ned i kasser. Der er skiftet lidt med, hvad jeg har haft fremme gennem årene, nu er det altså pt disse krus, som jeg næsten kan fejre sølvbryllup med.
Nå, det var projektet. Disse reolsektioner skulle tømmes, flyttes rundt med på bedste flyttemand Olsen maner. Der skulle ryddes op i dem, og de skulle ved samme lejlighed have en omgang teaktræsolie, hvilket de lige har fået her. Dengang, billedet blev taget, kunne det nemt lugtes, hvad jeg havde været i gang med, nu er det heldigvis ved at forsvinde.
Her er jeg så ved at få ryddet lidt på plads igen, endnu mangler jeg en del, inden jeg kan sige, jeg er færdig med at få ryddet på plads, der ser stadig halvsjovt ud i rummet med reolen, men det går lige så stille den rigtige vej med oprydningen. Jeg har efterhånden lært, at hvis det er sådanne projekter, som til tider skal ske her på matriklen, skal det helst være i vinterhalvåret, hvor der ikke er så mange udendørs aktiviteter, om sommeren bliver det ikke til så meget. Når jeg er færdig med reolerne, kan det godt være, jeg klør på noget mere, endnu ved jeg dog ikke, hvad det bliver. Det finder jeg ud af til den tid, hvis det sker mere i denne omgang...

FORÅR 2007
Powered By Blogger