lørdag den 2. februar 2008

FORSKELLIGT

Tiden flyver derudaf med hastige skridt, nu er det efterhånden tydeligt at se, dagens længde er i tiltagende, vi går heldigvis mod lysere tider, juhu. Sidder med stearinlysene tændt, fastelavnsboller indenfor rækkevidde, der skulle ligesom lidt til, fastelavnsbollerne grundet dagen i morgen.
Regner dog ikke med, der kommer nogen hertil, det er efterhånden en del år siden, der kom børn her fastelavnssøndag. Vist ikke siden, jeg selv var barn. Husker fra egen barndom, der skulle rodes i kassen på loftet, om der lige var noget, som kunne bruges, hvilket der ofte var, med puder indenfor til tider. (Kassen med tøjet er dog kommet ned og brændt for efterhånden mange år siden.)Kom faste steder, bl.a. hos en nabo, som eksisterer endnu, også som nabo, en ældre herre på 94, et år ældre til maj. Indtil for ca 2 år siden tumlede han både med salg af jordbær og kartofler, det var utrolig længe, han kunne holde ud.
Ok, det var et lille sidespring. Fastelavnssøndag var der efterhånden en fast rute, det var også ca de samme som i sin tid kom her. Det vekslede lidt med, hvad vi fik, få kroner, slik, saftevand eller hvad folk lige havde for af vaner til de udklædte unger, som kom forbi.
I de små klasser havde vi flere fastelavnstønder stillet op i skolegården, mange af os var udklædte, slik i tønderne, som vi fløj hen til, når det drønede ud på skolepladsen. Der kom en katte konge og -kone. Et hold i de 3 ældste årgange, det samme i de mindste, det var et emne, vi gik meget op i, mens det stod på.

FORÅR 2007
Powered By Blogger