onsdag den 17. oktober 2007

DRILLENISSEN


Det ser ud som om, det kun var drillenissen, som var på spil tidligere på aftenen, hvor jeg ikke kunne få billeder lagt ind. Nu fungerer det tilsyneladende ok igen. Fodboldkampen er forlængst overstået, det var DK mod Letland. Lukkede op de sidste min af kampen - hvor Dk vandt 3-1.
Aftenen har været stille og mig lidt lad. Har stort set kun læst lidt, lige været ude med hunden. Godnat

DEN RIGTIGE VEJ

Ok,pt har jeg et problem med at uploade billeder til bloggen, så det bliver udelukkende tekst.
Der har også været aktiviteter siden sidst, jeg skrev, hvilket vist ikke kan undre de, som har fulgt mig jævnligt. Var ude på en af de kortere gåture med hunden. Havde en bold med som en modvægt, turen var på godt ½ time, ca 40 min samt den korte først på dagen.
Fik det sidste træ kløvet, jeg havde i rimelig afstand fra kløveren, men der før havde jeg en slags skjult kamera. Inde i garagen foran bilen havde jeg en tyk træklods, som lige skulle en tur på kløveren. For at kunne bugsere den ud, var jeg nødt til at dele den i 2 med motorsaven, ellers var den for tung. Ok, saven blev hentet og gik ombord i klodsen, kom ikke ret langt ind med savklingen, førend saven satte sig ubehjælpelig fast. Kan ikke give en forklaring på, hvordan jeg bar mig ad, det skete bare. Nå, fik fundet hammer og kiler, saven skulle fri, NU! Fik moslet kilen ned, men kunne se, den sad forkert, var i gang med at få kilen ud, da jægeren ankom som en frelsende engel. Mig ud for at høre, om han lige havde en idé til at få kilen ud, det havde han, han fik også banket den ned, så sav kunne komme ud, ligeledes fik han kilen ud, godt gået!
Nå, senere kom en fra omgangskredsen, han havde lovet at hjælpe mig med at få min vogn gjort ædru igen, han kørte mit træ over til kløver, hvor det blev smidt af. Dernæst hjalp han mig med at få væltet endnu 2 træer, så der igen er noget at gå i gang med på marken, det er stadigvæk ikke foreløbig, jeg bliver arbejdsløs, selv om jeg lige nu og her går hjemme. Når jeg engang bliver færdig, har jeg træ til lang, lang tid, hvilket heller ikke gør noget, ham, som hjælper mig med at køre træ til huse, får til tider et læs træ, da han i dagligdagen bruger samme fremgangsmåde som mig mht fyring.
Nu er der fyraften, hunden har lige haft et kådt anfald, der skulle lige leges, dernæst kæletid, nu ligger hun på sin favoritplads i bryggers.
Nu er der fodbold på tv2, som jeg dog ikke ser, ikke lige min favoritsport. Synes ikke det er sjovt at se - tilsammen 22 mennesker - jagte en bold, når de får den, vil de ikke have den alligevel, men sparker den væk igen.. Ok, smag og behag er forskellig. Jeg vil hellere se en håndbold kamp.

Ha det godt derude...

dagen til nu


Nogle timer siden sidste ajourføring er gået. I den tid har jeg dels været ved at kløve mere brænde og er nu så godt som færdig med det, som er i nærheden af kløveren.
Dernæst gik jeg videre med at rydde væk til vinterens komme, men måtte rykke i husly pga regnvejr.
Mange gange hader jeg denne årstid, hvor vi bla høster, hvad vi satte om foråret; det kan være kartofler, gulerødder, asier mv. Sæsonen er ved at være overstået.
Når jeg går i skoven, kan jeg godt få øje på efterårets flotte blade, især når solen skinner, men er ikke vild med de lange, mørke aftner. Er mere til at være ude, hvilket gårsdagens aften bar præg af, var lidt rastløs, ville hellere have været ude, men måtte blive indendøre. En af tingene nu, er fyrfadslys til at live op på mørket. Ude på min brønd, midt på gårdspladsen, har jeg et par lanterner med lys i, så der også er lidt liv udendørs sammen med lysene herinde.
Allerede nu ser jeg frem til slutningen af januar, hvor dagene begynder at længes, man kan se, der snart sker noget, det varer ikke længe inden vintergækker, krokus og erantis dukker frem - dernæst påskeliljeløgene. Tingene begynder at spire og grønnes, energien vender tilbage, der skal ske noget efter at have lagt i dvale, hi nogle måneder.
En anonym, som trofast følger mig på min blog, kunne jeg et eller andet sted godt tænke mig at mødes med engang, det tyder på, vi har flere ting tilfældes, gad vide, hvor langt, vi mon bor fra hinanden, her, hvor jeg bor ca 12 km fra Hobro. Det her bloggen er i det hele taget en god måde at få nye venner på. Vist en form for nutidens nyere pennevenner, hvor man hurtigt kan svare, hvis man har lyst til det.
Er blevet fascineret af denne blogverden, følge andre - læse om deres dagligdag, uden dog altid at have lyst til at kommentere. Hvis man har noget at sige, går man bare ind og "lægger visitkort" og går igen, elsker faktisk denne form for kontakt, da man via den her vej også får udvidet horisonten, lært noget nyt, ser noget andet end ens egen verden - godt fremskridt i dagens Danmark.
Nu, hvor det er blevet opholdsvejr, vil jeg nu se at traske en tur med min hund. Fortsat god dag til jer derude...

BRÆNDENDE KÆRLIGHED

Jeg ved ikke, hvis man stiller det på spidsen, kan kalde mig for en tyv. Sidst, jeg var på job og var ude i containeren med bladaffald, så jeg 4 stk brændende kærlighed. 2 mørkerøde og 2 lyserøde. Jeg kom i tanke om, de ikke skulle køres væk som affald, så jeg fik fundet en spand i vores maskinhus, som alligevel skulle kasseres.

Deri kom blomsterne og hen bagi min bil, blomsterne skulle med hjem. De kom i et fad, hvori de har stået nogle dage, her til morgen fik jeg dem endelig i potter, de skulle væk fra mit bryggersbord, nu har jeg igen fået et ryddeligt bord, og blomsterne kommer til sin ret. Ellers er noget af morgenen gået med at få mine sommerblomster i husly, indtil videre i et udhus, hvor de indtil videre står frostfrit, længere hen kommer de ind i min lille forgang, som bliver brugt til bl a. opbevaring af kartofler, de sommerblomster, jeg vil redde, spisekammer. Et rum med flere funktioner, den oprindelige funktion har rummet ikke været brugt til i mange, mange år, og derfor disse nye funktioner.

Jeg synes altid, det er vemodigt her om efteråret, når vi begynder på at pakke sommerblomster, havemøbler mv væk, gør klar til efterårets komme. Det er altid sjovere om foråret, når vi går den modsatte vej og pakker ud. En trøst, mange andre kan nikke genkendende til den, hvilket evt læsere her sikkert også kan.

FORÅR 2007
Powered By Blogger