lørdag den 22. marts 2008

HUND, SNE

Lige nu og her er det ikke let at se, vi skulle have påske og forår, da vi i mit område af Himmerland, som andre steder i landet vågnede op til hvidt landskab til morgen. Og dog, vi har før oplevet sne i påsken, så hvorfor ikke også i år. Husker i hvert fald et år, der stod bytur på programmet fra denne matrikel, det var dog ikke bare lige at komme herfra der sidst på formiddagen - og måtte have en til at rydde den ca 100 m privatvej.
Det 2½ årige pelsdyr her på matriklen syntes den sne var vældig spændende, så det blev til en del rulleture og graven i sneen i løbet af dagen, hun var gået i barndom, hvis hun i det hele taget har været helt af den. Et sjovt syn som hun for rundt, kontrasten sort-hvid, den forgroede hvalp, som tumlede i sneen.
Der blev taget en del billeder, da jeg var ude med kameraet i hånden, der skulle ske noget, kun et uddrag er med her, der er til en melding mere af forskellige vinkler i løbet af dagen.
Det var et helt andet landskab at traske rundt i af gode grunde, nede i skoven virkede der anderledes stille, tyst. Et lidt atypisk syn at se den hvide skovbund - og knopper på flere træer. Flere steder var der dyrespor, på afstand sås en hare hoppe afsted i fuld galop, jordbunden var rodet op flere steder af rådyr, især ved et foderskjul var der tydelige spor.
Her er hunden vældig interesseret i at bruge snuden, ikke overvældende langt fra et foderskjul, her er der tydelige spor i sneen af råvildtet, som hun helt sikkert kunne snuse sig frem til, hun var i hvert fald meget ivrig lige her, dog så vi ikke så meget som skyggen af vildt, da vi traskede rundt i eget område af skoven, hvor jeg kunne lade hende løbe frit og få sig rørt. Hun holdt sig dog i nærheden af "mor", det var mere zig-zag løb, det blev til, og alligevel fik de 4 ben gået mere end dobbelt så langt som de 2 ben på vores færden...

FORÅR 2007
Powered By Blogger